sannaengstrom

Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

före - efter - viktnedgång.

Av sanna engström - 23 januari 2014 16:35


 


 


 
Träffade en vän idag som undrade hur hon på ett bra sätt skulle kunna ta upp en väns viktuppgång - utan att på något sätt såra henne. 


det tragiska är att det inte går. 


Mina erfarenheter kring när jag var som störst, var att jag blev kränkt/sårad/ledsen och oerhört besviken så fort någon i min närhet - av kärlek - undrade hur jag mådde, och med smärta kollade på min vikt. 

det fick mig att stänga inne mig, jag lyssnade inte. jag tyckte att det betydde att dom hatade mig, att dom inte älskade mig för den jag var. att min storlek gjorde att dom skämdes över mig, att jag inte betydde något såvida jag inte var smal. 


då visste jag inte hur fel jag hade. det enda jag brydde mig om var att fortsätta ha självömkan/värk/negativt tänkande och mat i massor. jag kunde vara så lat att jag nästan såg när bristningarna började ploppa fram i realtid. 

jag kunde sucka över hur fet jag var utan att för dens skull göra något åt det. 

gud nåde den som kom med tips och råd, jag ville ju bara gnälla och få tjockissympati. 

jag hade som mantra " ju fetare jag är desto mer finns det att älska " .. 

det hade ju varit toppen  om det varit sant. 

det var inte sant, för ju fetare jag blev, desto mindre älskade jag mig själv och desto mer ont gjorde det att se smärtan i anhörigas blickar - att mitt förfall blev större och större och att deras värme och godhet inte kunde hjälpa mig, jag såg minsta lilla kommentar, minsta blick , minsta tonfall som ett anfall. som en kritik och som en biljett till drive in. 


jag var ju ändå så fet. Nu när det har gått en tid, så inser jag hur fel jag hade som sagt. 

DET ÄR OERHÖRT SVÅRT ATT SOM NÄRA ANHÖRIG/VÄN FÖRSÖKA FÅ EN MAN ÄLSKAR ATT INSE ATT MAN ÄR OROLIG. nu vill jag bara ge dom en eloge för att dom försökte. för att dom stod ut med mig när jag fick mina attacker och hatade dom för att dom påtalade min vikt. att dom visade att jag behövde hjälp. 

det är oerhört modigt och vågat att som vän våga stå på sig och inte gå därifrån. 


för det som jag nu förstått är detta: 


DOM ÄLSKADE MIG JU. 

DOM VILLE INTE SE MIG DÖ. 

DOM VILLE ATT JAG SKULLE BÖRJA LEVA OCH INTE BARA VID LIV. 

DET HANDLADE INTE OM ATT BLI EN SIZE 0. 

DET HANDLADE OM ATT DOM LED AV ATT SE MIG LIDA. 

DOM VILLE OCKSÅ ATT INSIDAN SKULLE MATCHA UTSIDAN, 

DOM VISSTE VEM SOM FANNS DÄRINNE MEN ATT DEN TJEJEN GÖMDES BAKOM EN FET KROPP. 

DOM VILLE ATT JAG SKULLE LE NÄR JAG SÅG MIG I SPEGELN. 

DOM VILLE ATT MIN KROPP SKULLE BÄRA MIG. 

DOM VILLE INTE SE MIG FÖRFALLA MER. 

DOM VILLE ATT JAG SKULLE SE DET DOM ALLTID SETT - EN UNDERBAR PERSON. 


och jag är där nu. 

jag tackar alla i min närhet för det , men främst tackar jag mig själv. Har du en vän som borde gå ner i vikt, säg inte: du borde gå ner i vikt. 

utan säg: Jag är orolig för dig, hur mår du? finns det något jag kan göra? för mig spelar det ingen roll om du väger 70 eller 100, men jag SER att du INTE mår bra och det gör ont i mig att se att du har gett upp. 

det är inte försent, det kommer ta tid men det kommer vara värt det. jag hjälper dig. istället för att vid varje natt tänka att du kommer vara ännu kraftigare dagen efter, så kan vi väl försöka hitta en metod där du varje natt vet att du gjort vad du kunnat för att det ska kännas lättare imorgon?  DU ÄR VÄRD ATT KÄMPAS FÖR. jag älskar dig. jag är livrädd för att såra dig, det är det sista jag vill, men jag kan inte stå här och vara tyst och låtsas som ingenting, när jag ser att du går under. du är det bästa jag har och jag vill att du ska börja leva. älskade människa, kom, så tar vi första steget mot ett bättre liv - ditt liv <3 

det var inte synd om mig som var överviktig . 

det var synd om mig som inte förstod att jag var värd att kämpas för. 

nu förstår jag och jag mår så bra <3 


 


 
ANNONS
 
Micaela

Micaela

23 januari 2014 17:53

Bra jobbat! Härlig blogg!
Fortsätt så:)

http://NattTroll.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Martina

23 januari 2014 19:35

Bra skrivet de stämmer verkligen, man måste komma till de med insikt själv annars går de inte ❤️

 
Oscar aka Viking

Oscar aka Viking

23 januari 2014 20:29

Du är ett bra exempel på att fett är något man bär det definierar inte vem du är. Även att man kan ta initiativ att ta bort det.
Du är en stjärna, Keep it coming!!!

http://theviking.bloggagratis.se

sanna engström

23 januari 2014 21:33

Men vad fint sagt ! Tack !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna engström - 10 juni 2016 17:02

Välkomna att följa mig på nouw.com/sannaengstrom Hoppas vi ses där ...

Av sanna engström - 9 juni 2016 21:45

Jag håller på att byta portal till nouw så återkommer sen med min adress dit när allt är färdigt . Importerade denna bloggen dit så kan kan säga att jag har en hel del material att gå igenom haha . För jag vill ha en mer strukturerad blogg med underk...

Av sanna engström - 8 juni 2016 21:45

Jag kan inte riktigt minnas i vilket sammanhang jag hörde den här låten första gången, men när jag såg musikvideon så blev jag så blödig som bara just jag kan bli. Jag blev alldeles varm i hjärtat och tårarna rann, för jag tyckte den var så otroligt ...

.

Av sanna engström - 8 juni 2016 15:09

Ska iväg en sväng och umgås med patricia , dricka lite kaffe och tjöta lite . Härligt härligt . Har spenderat dagen åt att tvätta och kolla på film . Tog även tag i att rensa i rören i köket och det var inte lika illa som badrummet tack gode gud ;) ...

:)

Av sanna engström - 8 juni 2016 12:27


Tänkte bara visa lite gamla klipp jag hittade på datorn :)                måste bara visa detta klippet igen, en scen som fick mig att gråta. så jävla fin !      ...

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se